Op het moment dat je een gerecht gaat bereiden, heb je de keus uit meerdere bereidingsmogelijkheden. Bij veel gerechten is het voor de hand liggend om het eten te koken. Dat is bijvoorbeeld het geval bij pasta, rijst, groenten en aardappelen. Maar, welke pannen kan je nou het beste gebruiken om eten te koken? In ons assortiment vind je vier verschillende soorten pannen terug. Hieronder kan je per pan een korte toelichting vinden.
Kookpan
Een kookpan is zonder twijfel één van de meest gebruikte pannen in de keuken. Hiermee is het mogelijk om groenten, rijst, aardappelen én pasta mee te koken. De kookpannen zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar en kunnen van verschillende materialen vervaardigd zijn. Deze pan mag in geen enkele keuken ontbreken.
Snelkookpan
Een snelkookpan lijkt op een kookpan, maar heeft de beschikking over een deksel. Deze deksel sluit de pan volledig af, waardoor de druk in de pan flink opgevoerd wordt. Deze hogere druk zorgt ervoor dat je eten sneller bereid wordt. Daar komt dan uiteraard ook de benaming ‘snelkookpan’ vandaan.
Soeppannen
Voor het koken van soep heb je uiteraard een soeppan nodig. Deze soeppannen hebben een behoorlijke inhoud, waardoor je behoorlijk veel soep kunt maken. Uiteraard heb je wel de keus uit meerdere soorten soeppannen met verschillende hoeveelheden inhoud.
Steelpannen
Vind je het heerlijk om een eitje te koken? Of maak je graag kleine porties eten of kleine porties sauzen klaar? In deze gevallen heb je baat bij een steelpan. Een steelpan is een relatief klein pannetje inclusief een steel. Ook deze pannen vind je in eigenlijk keuken terug.
Heb je interesse in één van bovengenoemde pannen? Je vindt ze in vele varianten terug in ons uitgebreide assortiment!