Een zoete aardappel valt bij steeds meer mensen goed in de smaak. Een dergelijke aardappel maakt onderdeel uit van de windei familie en is officieel plant. Het is dus niet zo dat een zoete aardappel familie is van de reguliere aardappelen. Nee, zeker niet.
De smaak van een zoete aardappel is behoorlijk uniek te noemen. Dankzij deze unieke smaak is het absoluut een feestje om een heerlijk gerecht met behulp van een zoete aardappel te maken. Je kunt hier bijvoorbeeld een airfryer voor gebruiken, maar je kunt ook met een pan aan de slag gaan om de heerlijke zoete aardappel te bereiden.
Wat je nodig hebt om een zoete aardappel in een pan te bakken, lees je in dit artikel. We geven niet alleen aan welke benodigdheden je nodig hebt, maar we bespreken ook waar je zoal aan moet denken. Tot slot geven we je nog een handig stappenplan. Volg het stappenplan op en maak heerlijke zoete aardappelen met behulp van een pan.
Mogen we je alvast één tip geven? Zorg er voor dat je altijd een juiste pan gebruikt. Een juiste pan is een pan van hoogwaardig materiaal, een pan die goed schoon is en een pan die geschikt is voor zoete aardappel. Je kunt hier Een koekenpan voor gebruiken, maar je kunt ook met een grillpan aan de slag gaan. Meer informatie hierover lees je in het restant van dit artikel.
Wat heb je nodig om zoete aardappel in een pan te bakken?
Je moet allereerst de benodigde hoeveelheid zoete aardappel in huis halen. Zoete aardappelen kan je gewoon bij de supermarkt kopen. Zorg er daarnaast voor dat je zout en peper in huis hebt om de zoete aardappel op smaak te brengen.
Uiteraard is het ook nodig dat je de juiste pan in de keuken hebt staan. Je hebt hier in principe twee mogelijkheden voor:
Wil je graag zoete aardappelen koken? Ook dat is mogelijk. Daar heb je een kookpan voor nodig; vul deze met water en kook de zoete aardappelen zoals je ‘normale’ aardappelen ook zou koken.
Stappenplan
Heb je de zoete aardappelen in huis gehaald? Dan kan je de geschikte pan erbij pakken en deze op het fornuis zetten. Snijd ondertussen de zoete aardappelen in kleine schijfjes. Dit lijkt in principe op de schijfjes van een ‘normale’ aardappel.
Leg de schijfjes vervolgens in de koekenpan en laat ze in 10 tot 15 minuten gaar bakken. Nadat de zoete aardappelen schijfjes heerlijk krokant zijn, kan je ze nog op smaak brengen met zout en peper.
Wil je liever de zoete aardappelen in een grillpan grillen? Dan werkt het in principe hetzelfde; snijd de zoete aardappelen in kleine schijfjes, vet de schijfjes in met een kleine hoeveelheid olie en leg de schijfjes in de koekenpan. Vervolgens kan je de schijfjes zoete aardappel enkele minuten laten grillen in de pan. Als de zoete aardappel de gewenste kleur heeft, kan je de aardappel nog kruiden met een beetje peper en zout. Eet smakelijk!