Ben je een ware liefhebber van een heerlijk stukje kip? Dan ben je ongetwijfeld ook wel te porren voor heerlijke kipsaté. Wat ons betreft is kipsaté één van de lekkerste gerechten die je op je bord kunt hebben. De smaak is bijzonder prettig, je kunt de smaak beïnvloeden door verschillende andere ingrediënten en je kunt de kipsaté perfect combineren met bijvoorbeeld sla, aardappelen en groenten.
Het is niet verwonderlijk dat bij veel feesten en partijen ook kipsaté geserveerd wordt. Dit vlees is namelijk bij een groot deel van de Nederlandse bevolking onwijs geliefd. Dat zie je ook terug op de menukaarten van restaurants. Bij relatief veel restaurants kan je kiezen voor een heerlijke kipsaté. Hoe deze kipsaté vervolgens opgediend wordt, is afhankelijk van de voorkeuren van de chef kok. Feit is dat je een kipsaté op onwijs veel verschillende manieren op kunt dienen. Je kunt het op een stok(je) opdienen, maar je kunt de stukjes kip ook los op het bord leggen. Een klein beetje satésaus erbij en het is smullen geblazen.
Heb je niet altijd zin om naar een restaurant te gaan voor een heerlijke kipsaté? Niet getreurd! Je kunt een heerlijke kipsaté namelijk ook zelf thuis gaan maken. Hoe je dit moet doen, welke ingrediënten je nodig hebt en welke pan je nodig hebt, lees je allemaal in dit artikel. Na het lezen van dit artikel ben je in staat om zelf relatief snel heerlijke kipsaté te maken. Doordat je deze kipsaté zelf gaat maken, kan je bovendien zelf bepalen welke ingrediënten je gaat gebruiken. Je bepaalt daarnaast ook zelf of je de kipsaté opdient met bijvoorbeeld friet, aardappelen, sla of groenten. De keuze is reuze!
Wat heb je nodig om kipsaté te maken?
Als je kipsaté wilt gaan maken, heb je uiteraard kip nodig. Ons advies is om de volgende ingrediënten sowieso in huis te halen:
- 500 gram kipfilet
- 2 eetlepels ketjap
- ½ theelepel sambal
- 2 tenen knoflook
- 100 ml water
- Olijfolie
Met deze hoeveelheid kip kan je ongeveer 8 stokjes kipsaté maken. Je hebt daarvoor uiteraard ook sateprikkers nodig; deze kan je gewoon bij de plaatselijke supermarkt aanschaffen.
Verder heb je ook nog de juiste pan nodig. Heb je voor kipsaté een wokpan nodig? Of kan je beter een grillpan gebruiken? Ons advies is om voor een steelpan of een grillpan te gaan. Een steelpan/grillpan is groot genoeg voor alle stukjes kipfilet én je kunt deze steelpan makkelijk optillen en bewegen. Daardoor ben je in staat om alle stukjes kip op de juiste/zelfde manier te bakken.
Haal dus een juiste steelpan of grillpan in huis voordat je met de kipsaté aan de slag gaat. Is het moeilijk om kipsaté te maken met een pan? Nee, absoluut niet zolang je de juiste pan in huis hebt. Bekijk direct ons assortiment om de juiste steelpan of grillpan te vinden en direct aan te schaffen. De investering in een nieuwe steelpan of grillpan is absoluut de moeite waard!
Hoe kan je kipsaté maken in een pan?
Heb je de juiste ingrediënten in huis gehaald? Heb je de juiste steelpan of grillpan tot je beschikking? Dan is het tijd om te starten met het maken van de kipsaté. Als je onderstaande stappen één voor één opvolgt, is het niet al te moeilijk om een heerlijke kipsaté te maken.
Stap 1: snijd de kipfilet in kleine bokjes. Deze stukjes kipfilet ga je uiteindelijk aan de stokjes rijgen; het advies is dus om alle blokjes ongeveer dezelfde grootte te geven.
Stap 2: voeg de olijfolie, het water, de ketjap en de sambal in één pan
Stap 3: laat dit even bakken en rijg ondertussen de stukjes kip aan de stokjes.
Stap 4: leg de stokjes in de pan en voeg daar ook de knoflook aan toe.
Stap 5 : laat de stokjes kipsaté ongeveer 10 minuten in de pan grillen/bakken. Draai ze af en toe wel om, zodat ze aan beide kanten heerlijk bruin worden.
Stap 6: maak ondertussen ook satésaus klaar en dien de kipsaté met deze satésaus op.
Het maken van kipsaté is absoluut niet lastig. Nadien geniet je van de heerlijke smaak van kipsaté; eet smakelijk!