Deze stalen wokpan is een traditionele Wadjan en heeft een ronde bodem waardoor je op authentieke wijze Oosters eten kunt bereiden.
Deze stalen wokpan is geschikt voor gebruik op een wokbrander of met behulp van een wokring (deze wordt niet meegeleverd).
De wok (Kantonees woord voor “kookpot”) is ontworpen om zo snel mogelijk eten te bereiden. Deze traditionele, Chinese wok is gemaakt van plaatstaal en de ronde bodem is handig om in te roerbakken.
Wok eenvoudig en snel de lekkerste Oosterse gerechten met deze traditionele wokpan uit China.
Let op: aanvullende informatie:
Het kan zijn dat er al ‘roestvorming’ bij het handvat aanwezig is. Dit is doorgaans normaal;
Deze traditionele wokpan kan enkel gebruikt worden op gas;
Deze authentieke wokpan moet ingebrand worden, en;
wordt geleverd excl. wokring (vereist).
Gebruiksaanwijzing:
Verwijder het laagje olie met water, zeep en een grove borstel (of een stukje staalwol). Droog de wok hierna goed af.
Plaats de wok op een brander (hoog vuur) en draai de wokpan rond. De wok zal langzaam zwart beginnen te kleuren. Zodra het gehele oppervlakte is verkleurd, laat je de pan even afkoelen.
Wrijf de pan volledig in met olie (bij voorkeur: arachide- of zonnebloemolie).
Herhaal stap 2.
Spoel de pan nogmaals af, deze keer alleen met water. Gebruik wederom een grove borstel en maak de pan nog eens schoon. Droog vervolgens de pan af met een droge doek of keukenpapier.
Geeft dan pan nog altijd af? Herhaal dan stap 3 t/m 5 totdat de pan niet meer afgeeft.
Na gebruik spoel je de pan af en wrijf je deze in met een beetje olie.
Extra retourvoorwaarden: wokpannen met lichte roestvorming aan het handvat worden niet als geldig retour geaccepteerd. Dit is ‘normaal’ bij de aanschaf van een traditionele stalen wokpan.
Stalen Wokpan – Ø 33 cm – Houten Handvat – Ronde bodem – Traditioneel – Exclusief Wokring
€24,95
Beschrijving