Bakken

Hmm, macaroni met ham en kaas uit de pan

Macaroni Ham En Kaas

Vind je het leuk om continue nieuwe maaltijden uit te proberen? In dat geval hebben wij een heerlijk voorstel; macaroni met ham en kaas uit de pan. In dit artikel vertellen we je graag hoe je dit kunt maken, wat je hiervoor nodig hebt en waar je zoal op dient te letten.

Macaroni is onwijs lekker; die smaaksensatie wordt verder versterkt door bijvoorbeeld ham en kaas. In onze ogen is dit dan ook een prima combinatie. Wij zijn zeker niet de enige, aangezien dit gerecht behoorlijk populair blijkt te zijn. Als je dit gerecht ook eens uit wilt proberen, ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden niet alleen allerlei soorten pannen aan, maar proberen je ook op andere manieren in de keuken te helpen. Dat doen we onder andere door dergelijke, heerlijke maaltijden voor je uit te werken. Lees direct verder hoe je heerlijke macaroni met ham en kaas kunt bereiden.

Wat heb je hiervoor nodig?

Om af te trappen, benoemen we graag welke ingrediënten je zoal nodig hebt. Uiteraard heb je macaroni nodig; hoeveel macaroni je moet gebruiken, is afhankelijk van het aantal personen. Voor 4 personen heb je ongeveer 225 gram macaroni nodig. Verder heb je ook de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 ui
  • 250 gram hamblokjes (boterhamworst of Smac bijvoorbeeld)
  • 2 eetlepels bloem
  • 50 gram kaas (naar eigen keuze)
  • 275 milliliter melk
  • Klein klontje boter

Behalve bovenstaande ingrediënten heb je uiteraard ook nog een pan nodig. Je kunt hier verschillende soorten pannen voor gebruiken. Met onder andere een koekenpan of een kookpan kan je in ieder geval heerlijke macaroni bereiden. Voor welke pan je kiest, is ook afhankelijk van de hoeveelheid. Kies bij voorkeur voor een zo’n groot mogelijke pan, aangezien dit gerecht overheerlijk is. Je kunt hier geen genoeg van krijgen.

De bereidingswijze

Je kunt allereerst beginnen met het koken van de macaroni. Hier kan je een pan voor gebruiken en verder de aanwijzingen op de verpakking opvolgen.

Vervolgens kan je de uit snipperen en de boter in een ruime pan aanbrengen. Bij voorkeur is dit een pan met aan anti aan bak laag. In deze pan kan je vervolgens glazig de ui en de hamblokjes bakken.

Na ongeveer 2 minuten bakken kan je het bloem over de pan uitstrooien en 1/3 van de melk toevoegen. Op dit moment ontstaat er een egale saus, waarna je de overige 2/3 van de melk ook stapsgewijs toe kunt voegen.

Voeg vervolgens de kaas toe en roer net zolang in deze saus totdat de kaas ook volledig gesmolten is. Je kunt de saus nu nog op smaak brengen met een beetje peper of zout.

Schep de macaroni op een bord en doe daar vervolgens de saus inclusief ham en kaas op. Je bent nu al klaar om te genieten van een heerlijke, gezonde en snel te bereiden maaltijd. Dan rest ons nog één ding; geniet met volle teugen van de macaroni met ham en kaas uit de pan, eet smakelijk!