Bakken

Hoe bak je courgette in een pan? Enkele praktische tips op een rijtje

Courgette In Een Pan Bakken

Als je een ware liefhebber van gezond eten bent, gebruik je ongetwijfeld regelmatig courgette in je gerechten. Courgette brengt de nodige vitaminen en mineralen met zich mee, terwijl courgette ook nog een heerlijke smaak heeft. De kenmerkende smaak van deze vrucht is absoluut een aanvulling voor verschillende soorten maaltijden.

Wil je graag courgette in jouw maaltijden verwerken? Dan is het wel belangrijk om de vrucht op de juiste manier te bakken. Je hebt daar sowieso een geschikte pan voor nodig en moet vervolgens met nog meer zaken rekening houden. In dit artikel vertellen wij uitgebreid hoe je een courgette in de pan kunt bakken.

Wat heb je nodig om courgette te bakken?

Voordat je aan de slag kunt gaan, heb je uiteraard de juiste benodigdheden nodig. Onder de benodigdheden verstaan we onder meer een juiste pan. In principe heb je twee mogelijkheden bij het uitzoeken van een juiste pan: een normale koekenpan of een speciale grillpan. Met de laatst genoemde pan ben je in staat om de courgette een heerlijke smaak mee te geven. Uiteraard verkrijgt de courgette in een normale koekenpan ook een heerlijke smaak, maar er zijn toch duidelijke smaakverschillen waarneembaar.

Behalve de pan heb je ook nog een kleine hoeveelheid olie nodig. In deze olie kan je de courgette goed laten bakken, zodat alle kanten van de courgette op de gewenste manier verkleuren.

Tot slot willen we je aanraden om de courgette tegelijkertijd met andere ingrediënten te bakken. Je kunt courgette bijvoorbeeld samen met ui, knoflook en gehakt gaan bakken. Ook kan je courgette in een roerbakmix gebruiken; het enige waar je goed op moet letten, is dat courgette van nature behoorlijk zacht is. Dit betekent dat courgette minder lang hoeft te bakken dan andere vruchtsoorten/groenten. Let hier dus goed op!

Hoe kan je de courgette in de pan bakken?

Het is allereerst aan te raden om de courgette in lange plakjes te snijden en hier enig zout over heen te doen. Laat dit vervolgens ongeveer 15 minuten intrekken en maak vervolgens met een vochtig stukje papier de courgette helemaal schoon. Het zout zorgt ervoor dat het vocht uit de courgette getrokken wordt, zodat je van een nóg betere smaak kunt gaan genieten.

Pak vervolgens de gewenste pan uit de kast en zet deze op het vuur. Zet het vuur laag aan en verhit wat olie in de pan. Als je een grillpan gebruikt, is het aan te raden om nagenoeg geen olie te gebruiken. De courgette gaat dan behoorlijk roken, maar krijgt zodoende een heerlijke smaak.

Als het vuur eenmaal op staat, kan je de courgette (samen met de andere ingrediënten) in de pan stoppen. Hussel af en toe door de pan en houd de kleurverandering goed in de gaten. Als de courgette té donker begint te worden, is het tijd om de pan van het vuur te halen. Voeg een snufje peper en zout toe; eet smakelijk!