Bakken

Hoe bak je zalm in een pan?

Zalm Bakken Pan

Kan je ook zo intens genieten van een heerlijk stukje zalm? In onze ogen is dit één van de lekkerste vissoorten die je zelf kunt bereiden. Heb je enig idee hoe je het beste een zalm kunt bakken? In dit blogartikel leggen we jou daar graag alles over uit. We vertellen welke stappen je dient te zetten, welke pan je hiervoor nodig hebt en op welke zaken je zoal moet letten. Wil je ook een zalm bakken in een pan? Lees dit artikel dan zeker even door!

Hoe bak je zalm?

Bij het zakken van zalm heb je in feite meerdere mogelijkheden. Je kunt er voor kiezen om een pan te gebruiken, maar je kunt ook zalm in de oven klaarmaken. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat. Mogen wij je een vrijblijvend advies geven? Ga dan een zalm bakken in de pan! Daarmee weet je perfect de aroma’s, sappen en smaak te verkrijgen.

Als we je nog een andere tip mogen geven: durf te investeren in de aanschaf van zalm. Het is daarbij aan te raden om de vis vers op een markt te halen. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om het stukje zalm in de supermarkt aan te schaffen. Als je daarvoor kiest, kunnen we je aanraden om op de kleur en de vettigheid te letten. Hoe witter de zalm, hoe beter.

Zalm bakken

Heb je een lekker stukje zalm gekocht? Dan kan je het beste beginnen met het pekelen van de vis. Hiervoor kan je een liter water pakken en dit vermengen met 80 gram zout. Leg het stukje zalm in het water en laat dit zo minstens een uur in de koelkast staan. Let op: laat het niet al té lang staan.

Je kunt vervolgens het pekel van de zalm afspoelen en de zalm op een doekje leggen. Vervolgens kan je gaan beginnen met het bakken van de zalm. Hierbij hebben we twee adviezen:

  • Gebruik bij voorkeur een pan met anti-aanbaklaag
  • Bak de zalm altijd op de huid

Stappenplan om een zalm te bakken

Zo, je kunt nu gaan beginnen met onderstaand stappenplan. Volg de stappen 1 voor 1 op en je kunt nadien genieten van een heerlijk stukje zalm.

Stap 1: laat de pan goed heten en doe 1 theelepel geklaarde boter in de pan.

Stap 2: smeer ook de huid van e zalm in met boter

Stap 3: leg de zalm op de huid in de pan. Raak de zalm verder niet meer aan!

Stap 4: komt de garing tot halverwege de zalm? Dan kan je de zalm omdraaien en nog even kort op de andere zijde laten bakken. Doe dit echt kort. Als je de zalm te lang in de pan laat liggen, verliest de zalm zijn unieke aroma’s.

Je kunt nu in feite al klaar met het bakken van een zalm. Met behulp van garneringen kan je nog de finishing touch geven, waarna je de zalm op kan dienen. Eet smakelijk!