Bakken

Hoe bereid je spareribs?

Spareribs Bereiden Pan

In veel restaurants staan spareribs op het menu. Dat geldt niet alleen voor restaurants in Nederland, maar ook voor restaurants in het buitenland. Dit geeft duidelijk aan dat spareribs behoorlijk populair zijn. Ben jij ook een liefhebber van dit heerlijk stukje vlees? Wil je graag zelf thuis ook spareribs kunnen maken? Dat is mogelijk!

In dit artikel vertellen we je hoe je spareribs volledig zelf kunt bereiden. We geven aan wat je hiervoor nodig hebt, welke pan je hiervoor moet gebruiken en we hebben een volledig stappenplan opgesteld. Aan de hand van dit stappenplan kan je moeiteloos heerlijke spareribs maken. Doordat je niet meer continue naar een restaurant hoeft te gaan om spareribs te eten, bespaar je ook nog eens een hoop geld. Voldoende redenen dus om zelf de handen uit de mouwen te steken en thuis heerlijke spareribs te bereiden!

Hoe kan je spareribs bereiden?

Voor het bereiden van spareribs heb je meerdere mogelijkheden. Je kunt dit malse stukje vlees op de barbecue leggen; daar moet je wel het nodige geduld voor hebben. Het is ook mogelijk om de spareribs in een oven te bereiden. Tot slot kan je de spareribs ook in een pan bereiden. Aangezien je op dit moment op de website kookstore.nl zit, is het logisch dat wij onze pijlen op de laatst genoemde mogelijkheid richten.

Het is namelijk goed mogelijk om de spareribs te bereiden in een pan. Je hebt hier wel een hoogwaardige pan voor nodig (zie ons assortiment), kwalitatief vlees en enkele handige hulpmiddelen. Hoe je de spareribs vervolgens in een pan kunt bereiden, lees je in het restant van dit artikel.

Wat voor pan heb je nodig?

Voor het bereiden van spareribs heb je bij voorkeur een behoorlijk grote pan nodig. Het advies is om hierbij te gaan voor een grote braadpan. Als je liefhebber van een heerlijk malse sparerib bent, is het van belang dat de sparerib op een trage manier gebraden wordt. Daardoor is het aan het raden om voor een grote braadpan te kiezen. De braadpan is in staat om het gehele stuk vlees op de juiste manier te braden, zodat het vlees overal dezelfde malsheid krijgt. Bovendien voorkom je met een braadpan dat het vlees aan gaat branden; dat zou zonde van de spareribs zijn.

Welke ingrediënten heb je nodig?

Heb je de juiste braadpan in huis gehaald? Ja? Dan kan je ook de andere ingrediënten in huis gaan halen. Heb je de juiste braadpan nog niet in huis? Dan kan je deze direct via onze webshop aanschaffen. Wij bieden een uitgebreid aanbod van hoogwaardige braadpannen aan. Deze pannen zijn van de hoogste kwaliteit en braden jouw sparerib onwijs lekker.

Behalve de pan moet je ook over de volgende ingrediënten beschikken:

  • 1 sinaasappel
  • 1 teentje knoflook
  • 5 eetlepels olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 kilo spareribs
  • 1 flesje Leffe Dubbel
  • 25 gram boter

Hoe kan je de spareribs in een pan bereiden?

Voor het bereiden van spareribs kan je onderstaand stappenplan volgen:

Stap 1: pers de sinaasappel in een glas uit

Stap 2: pel de knoflook en pers de knoflook boven een grote schaal uit.

Stap 3: voeg de sinaasappelsap, de olie, de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en roer de gehele schaal door elkaar.

Stap 4: meng nu de spareribs door deze schaal. Zorg ervoor dat alle kanten van de spareribs goed bedekt zijn door het mengsel dat je in stap 1 t/m stap 3 gemaakt hebt.

Stap 5: laat het vlees vervolgens (afgedekt) 1 uur lang in de koelkast staan.

Stap 6: verhit de boter in de braadpan en leg het vlees in de pan.

Stap 7: draai de spareribs af en toe om en voeg nu het flesje Leffe Dubbel bier toe.

Stap 8: laat het vlees vervolgens ongeveer 30 minuten op laag vuur braden in de braadpan.

Stap 9: je heerlijke & malse spareribs zijn nu volledig klaar! De sparerib is heerlijk te combineren met bijvoorbeeld frietjes, een frisse salade of aardappelen.

Het bereiden van spareribs in een pan is absoluut niet moeilijk! Volg bovenstaand stappenplan en geniet van dit heerlijke, malse vlees.