Bakken

Hoe maak je de onderkant van een pan schoon?

Onderkant Pan Schoonmaken

De aanschaf van hoogwaardige pannen is zeker geen goedkope aangelegenheid. De échte kwaliteitspannen zijn namelijk behoorlijk prijzig en verdienen dus het juiste onderhoud. Door een dergelijke pan op de juiste manier te onderhouden, kan je namelijk van een lange levensduur genieten. Gedurende deze levensduur is de pan ook in staat om de beste prestaties te leveren, zodat je optimaal geniet van verschillende overheerlijke maaltijden.

Een belangrijke vraag daarbij is uiteraard: hoe kan je een pan schoonmaken? Recent schreven we reeds artikelen over het schoonmaken van een aangebrande pan en het schoonmaken van een pan van gietijzer. In dit artikel richten we onze focus op de onderkant van een pan. De onderkant van een pan komt in directe aanraking met de kookplaat en kan dus ook behoorlijk vies worden. Hoe maak je deze onderkant schoon? Welke schoonmaakmiddelen heb je hiervoor nodig? En met welke zaken moet je zoal rekening houden? De antwoorden op deze vragen vind je in dit blogartikel.

Aangekoekte resten

Als je een pan al geruime tijd gebruikt, merk je ongetwijfeld dat aangekoekte resten zich beginnen op te hopen. Deze aangekoekte resten zijn het gevolg van koken, maar zorgen wel voor een vieze pan. Genoeg reden dus om de onderkant van de pan schoon te maken. Daarmee verleng je niet alleen de levensduur van de pan, maar zorg je ook voor een perfecte werking van de pan.

Hoe kan je een pan schoonmaken?

Als je de onderkant van een pan schoon wilt maken, is het van belang dat je de juiste producten gebruikt. Het is sowieso aan te raden om hier een schuursponsje of vochtig doekje voor te gebruiken. Ons advies daarbij is om met baking soda aan de gang te gaan. Baking soda is behoorlijk krachtig en kan een pan op een perfecte manier volledig schoonmaken.

Zet de pan in heet water, doe wat baking soda op de pan en ga met een schuursponsje over de pan heen. Afhankelijk van het materiaal is het wel van belang dat je niet té veel druk zet. Als je wel te veel druk zet, kan dit namelijk voor beschadigingen aan de pan zorgen. Ons advies is daarom ook om altijd voorzichtig te werk te gaan. Zet niet te veel druk en gebruik geen hele krachtige reinigingsmiddelen. Met baking soda kom je ongetwijfeld al onwijs ver.

Na het schoonmaken van de pan is het belangrijk om deze goed af te spoelen. Droog de pan vervolgens af en zet de pan vervolgens in je kast. Vanaf dit moment is de pan weer in staat om perfect te functioneren. Bovendien ziet het er een stuk prettiger uit als de onderkant van je pan heerlijk schoon is.

Tot slot willen we je nog adviseren om met heet water te werken. Het schoonmaken van een pan gaat simpelweg efficiënter met heet water dan met koud water. Gebruik heet water in combinatie met baking soda, zet niet al te veel kracht en droog de pan na het schoonmaken goed af. Dat is in principe de gouden combinatie voor het schoonmaken van de onderkant van een pan.