Bakken

Hoe maak je een tosti in een pan?

Tosti In Een Pan Maken

Als je een liefhebber van een tosti bent, wil je wellicht het liefste elke dag een tosti klaarmaken. Daar heb je echter een tosti-ijzer voor nodig en je hebt wellicht niet altijd een tosti-ijzer tot jouw beschikking. Wist je echter dat het ook mogelijk is om een tosti in een pan klaar te maken? Ja, zeker. In dit artikel geven we jou het antwoord op de vraag; Hoe maak je een tosti in een pan?

Wat voor pan heb je nodig?

Bij het bakken van een tosti in een pan heb je een specifieke pan nodig. Het is gelukkig een pan die je in elke keuken terug kunt vinden: een koekenpan. Met een koekenpan ben je in staat om snel en makkelijk een heerlijke tosti klaar te maken. Ben je benieuwd hoe dit moet? Lees het artikel dan zeker even door.

Wat heb je nodig?

Naast dat je een koekenpan nodig hebt, heb je ook nog andere benodigdheden nodig. In onderstaand lijstje hebben wij de belangrijkste benodigdheden samengevat:

  • 4 boterhammen
  • Roomboter
  • 300 gram kaas
  • 2 plakken ham

Voor welke kaas jij gaat, is persoonsgebonden. Sommige mensen vinden jonge kaas lekker, terwijl andere mensen liever voor oude kaas gaan. Feit is wel dat het aan te raden is om met geraspte kaas aan de slag te gaan. Geraspte kaas brengt nóg meer smaak met zich mee dan een normaal plakje kaas. Ook op het gebied van de boterhammen heb je de keus: Wit of bruin bood. Een tosti met wit brood is wellicht iets lekkerder, maar een tosti met bruin brood is weer een stuk gezonder. Waar gaat jouw keuze naar uit?

Het stappenplan

Je kunt allereerst beginnen met het opwarmen van de koekenpan. Doe een klein beetje roomboter in de koekenpan en zet het vuur laag op. Vervolgens smeer je de boterhammen aan één kant met roomboter in. Leg deze boterhammen vervolgens met die kant in de pan.

Je kunt nu deze boterhammen gaan beleggen. Leg het plakje ham erop en verdeel het (geraspte) kaas over deze boterhammen. Vervolgens kan je ook de andere twee boterhammen met boter insmeren. Leg deze boterhammen vervolgens op de boterhammen inclusief boter en ham. Let op: het is daarbij aan te raden om de ingesmeerde kant aan de bovenzijde te houden.

Je kunt de tosti nu in één tot twee minuten volledig krokant laten worden. Let er op dat het kaas lekker begint te smelten en draai de tosti’s vervolgens nog even om. Ook de andere kant van de tosti kan je één tot twee minuten laten grillen.

Tip 1: voor het omdraaien van de tosti’s kan je onder meer een vleestang gebruiken. Daarmee kan je de tosti’s makkelijk oppakken, maar je kunt de tosti’s ook goed ‘platdrukken’. Hierdoor worden alle kanten van de tosti heerlijk krokant.

Tip 2: gebruik bijvoorbeeld een koekenpan van bk of Greenpan voor het beste resultaat. Deze koekenpannen maken jouw tosti nóg lekkerder. Eet smakelijk en geniet met volle teugen!