Bij een bezoek aan de bioscoop is een bak popcorn voor veel mensen een standaard aankoop. De popcorn eet lekker weg, heeft een lekkere smaak en is dus een prima aanvulling op het bezoek aan de bioscoop. Ben je een behoorlijke liefhebber van popcorn en wil je thuis ook popcorn kunnen eten? Het is in dat geval niet noodzakelijk om een zak popcorn bij de supermarkt te halen. Nee, je kunt namelijk ook zélf popcorn gaan maken. Hoe je popcorn in een pan moet maken, lees je in dit uitgebreide artikel. Je leest exact welke ingrediënten en benodigdheden je nodig hebt, welke stappen je dient te zetten en waar je zoal rekening mee moet houden. Lees het artikel op je gemakje door en ga nadien aan de slag met het maken van heerlijke popcorn.
Wat heb je nodig?
Om popcorn te maken, heb je sowieso een zakje met maïskorrels nodig. Popcorn is namelijk niks meer dan maïs dat gepoft is. Haal dus een zakje met gedroogde maiskorrels in huis. Daarnaast moet je ook nog een wokpan of een andere hoge pan hebben. Haal verder wat suiker, zout, kruiden en plantaardige olie in huis. Met de suiker, het zout en de kruiden kan je de smaak van de popcorn perfectioneren. Met de plantaardige olie kan je de gedroogde maïskorrels in de pan gaan bakken.
Het stappenplan
Volg onderstaand stappenplan op en verkrijg razendsnel overheerlijke popcorn. Deze popcorn is lekker, is volledig naar eigen smaak gemaakt en laat je ultiem genieten.
Stap 1: doe een klein scheutje olie in de wokpan en zet de pan op hoog vuur op het fornuis.
Stap 2: gooi als test enkele maïskorrels in de pan. Deze maïskorrels gaan pas vanaf de 200 graden Celsius poffen, dus het moet écht warm in de pan zijn. Op het moment dat de maïskorrels in de pan gaan poffen, is de pan warm genoeg.
Stap 3: doe vervolgens meer maïskorrels in de pan. Ons advies is om in ieder geval de hele bodem te bedekken. De maïskorrels gaan behoorlijk uitzetten, dus je hoeft niet al té veel korrels in de pan te doen (gepofte maïs is ongeveer 8 keer zo groot als de oorspronkelijke gedroogde maïskorrels).
Stap 4: doe vervolgens de deksel op de wokpan en zet het vuur wat lager. Het beste is om tussentijds de pan een beetje op te schudden, zodat de maïskorrels niet kunnen verbranden.
Stap 5: laat de pan staan, totdat je geen geluid meer hoort. Op dat moment zijn alle maïskorrels gepoft en kan je het vuur volledig uitzetten.
Stap 6: pak een grote kom erbij en giet de popcorn over van de pan naar de kom. Je kunt nu met de suiker, het zout en de kruiden kan je de popcorn volledig naar wens maken.
Dat was niet al te veel werk, toch? Serveer de popcorn vervolgens in een bakje of een kommetje en geniet optimaal. Eet smakelijk!