Bakken

Hoe rooster je brood in een pan?

Brood Roosteren In Een Pan

De dag begint opperbest met een heerlijk ontbijtje. Een geroosterd broodje, een lekkere verse jus d’orange en een heerlijk eitje. Dat klinkt als muziek in de oren, toch? Het maken van een verse jus d’orange kan met behulp van een citruspers, terwijl je een eitje makkelijk in een koekenpan maakt. Maar, hoe kan je nou het beste brood roosteren? Je kunt hier uiteraard een broodrooster voor gebruiken, maar het is ook mogelijk om brood in een pan te roosteren. In dit artikel vertellen we je uitgebreid hoe je dit kunt doen, waar je rekening mee moet houden, welke benodigdheden je nodig hebt en hoe je het broodje zo lekker mogelijk kunt maken. Wil je ook elke ochtend van een heerlijk geroosterd broodje genieten? Dan kunnen we je aanraden om dit artikel rustig door te lezen en vervolgens aan de slag te gaan.

Welke pan heb je hiervoor nodig?

Als je brood in een pan wilt roosteren, is het onwijs belangrijk dat je hier een juiste pan voor gebruikt. Ons advies is om te gaan voor een normale koekenpan; deze koekenpan kan je het beste afdekken met de bijbehorende deksel. Door deze deksel blijft de warmte in de pan, waardoor het brood op een perfecte manier geroosterd wordt.

Je kunt er eventueel ook voor kiezen om een grillpan te gebruiken. Deze pan is immers bedoeld om producten te grillen en komt dus ook prima van pas bij het grillen/roosteren van een lekker broodje.

Qua afmetingen dient de pan groot genoeg te zijn voor één broodje. Hoe groot dit exact is, is uiteraard afhankelijk van het formaat brood. Probeer dit in ieder geval uit en vind zodoende de beste pan voor het roosteren van brood.

Bekijk onze koekenpannen

Kookstore heeft een uitgebreid assortiment koekenpannen van de hoogste kwaliteit. Bekijk ons complete aanbod en selecteer op populariteit of prijs.

Wat heb je verder nodig?

Welke benodigdheden heb je behalve de pan nog meer nodig? Nou, je hebt uiteraard brood nodig. Je kunt hierbij volledig zelf bepalen wat voor brood dit is; wit brood, volkoren brood, donkerbruin brood of lichtbruin brood. In principe is alles mogelijk. Dit is een kwestie van smaak en enig experimenteren. Durf dus verschillende soorten broodjes te roosteren en bepaal uiteindelijk welk brood de lekkerste smaak met zich mee brengt.

Om het brood te roosteren, heb je ook een paar druppels olijfolie nodig. Je kunt deze olijfolie op het brood met een kwastje smeren, maar je kunt de olijfolie ook in de pan doen. Waar jouw voorkeur naar uit gaat, is wederom persoonsgebonden.

Het stappenplan

Heb je alle benodigdheden in huis gehaald? Dan kan je aan de slag met het roosteren van het brood; dit is alles behalve moeilijk. Smeer het brood met olie in (of doe olie in de pan) en leg het brood vervolgens in de pan. Doe de deksel op de pan en wacht enkele minuten. Draai vervolgens het broodje om en laat ook de andere kant enkele minuten roosteren. Is het broodje dan al direct naar wens? Eet smakelijk! Is het broodje naar jouw mening nog te licht van kleur? Dan kan je het broodje nog even laten roosteren in de pan.