Eten, Keukenapparaten

De mogelijkheden van een sous vide apparaat

Sous Vide Apparaat

Door de jaren heen is er steeds meer mogelijk geworden voor de hobby-kok thuis. Dat komt onder meer doordat slimme fabrikanten allerlei (nieuwe) apparaten op de markt hebben gebracht. Apparaten waarmee het nog leuker en makkelijker is om een heerlijke maaltijd klaar te maken. Heb jij altijd wel oren naar nieuwe keukenapparatuur? Dan is het mogelijk interessant om eens naar een sous vide apparaat te kijken. Een dergelijk apparaat is tamelijk uniek te noemen en brengt meerdere voordelen met zich mee.

In dit artikel laten we je graag kennis maken met een sous vide. We bespreken wat je hier zoal mee kunt doen, wat de voordelen van dit apparaat zijn en hoe je het apparaat kunt gebruiken. Na het lezen van dit artikel kan je direct voor jezelf bepalen of dit apparaat volledig naar wens is. Als dat het geval is, kan je het apparaat direct via onze webshop bestellen. Wij bieden meerdere soorten sous vide apparaten aan, waardoor je ook nog de keus tussen de verschillende apparaten hebt. Neem op je gemakje het artikel door en laat je verrassen!

Wat is een sous vide apparaat precies?

Een sous vide apparaat is een keukenapparaat waarmee je op een unieke manier kunt koken. Als we de Franse term ‘sous vide’ vrij vertalen, komen we uit op het woord ‘vacuümgaren’. Deze term laat duidelijk zien wat je met dit apparaat kan: allerlei voedsel met vacuüm garen. Hierbij moet je ervoor zorgen dat je het voedsel, inclusief gewenste kruiden en specerijen, vacuüm gaat verpakken. Vervolgens kan je deze vacuüm verpakking in het apparaat leggen.

In het apparaat is water aanwezig, waar je het vacuüm verpakte voedsel in kunt leggen. Door het apparaat aan te zetten, wordt het eten vervolgens op een lage temperatuur gegaard. Het voedsel, bijvoorbeeld vlees of vis, wordt op een gelijkmatige manier gegaard, waardoor alle aroma’s perfect verkregen worden. Het resultaat van het bereiden van voedsel met een sous vide apparaat is dan ook uniek te noemen: het eten krijgt een unieke smaak, een unieke textuur en levert dus een unieke smaaksensatie op.

Met een sous vide apparaat is het mogelijk om allerlei voedsel te bereiden. Je kunt vis, vlees, groenten, soepen, sauzen, eieren en fruit in de sous vide apparaat klaar maken. Dat is echter niet het enige; ook toetjes en cocktails kunnen klaargemaakt worden met dit onwijs handige apparaat.

Bekijk sous-vide apparaten

Kookstore heeft een uitgebreid assortiment sous-vide apparaten van de hoogste kwaliteit. Bekijk ons complete aanbod en selecteer op populariteit of prijs.

Hoe moet je een sous vide gebruiken?

Als je een dergelijk apparaat in je keuken hebt staan, heb je nog iets nodig: vacuümzakjes. In deze vacuümzakjes moet je namelijk het voedsel verpakken, zodat het apparaat aan de slag kan gaan. Voordat je aan de slag kunt gaan, moet je dus een bepaalde hoeveelheid van deze vacuümzakjes inslaan.

Vervolgens is het zaak om het voedsel vacuüm te gaan verpakken. Dit vergt enige oefening, maar verloopt over het algemeen behoorlijk soepel. Je moet er hierbij wel rekening mee houden dat je kruiden en specerijen aan het voedsel toe gaat voegen. Door ook die kruiden en specerijen in vacuüm te verpakken, geef je het andere voedsel een heerlijke smaak mee. Onder andere een stukje vis of een stukje vlees kan je hierdoor een ultieme smaak meegeven.

Wat zijn de voordelen van een sous vide apparaat?

Door een dergelijk apparaat te gebruiken, profiteer je van meerdere voordelen. Een van de voordelen is dat je niet altijd meer ’s avonds in de keuken hoeft te staan. Je kunt namelijk in de middag al het voedsel in de vacuümzakjes verpakken en vervolgens het apparaat aanzetten. In de uren daarna gaat het apparaat aan de slag met het bereiden van het eten. Aangezien het voedsel op een lage temperatuur gegaard wordt, heeft het apparaat enige tijd nodig. Dit geeft jou de gelegenheid om ondertussen andere (leuke) dingen te doen.

Een ander voordeel is terug te vinden in de unieke smaaksensatie. Met een sous vide apparaat kan je simpelweg een unieke smaak aan je voedsel meegeven. Experimenteer met het toevoegen van de kruiden en specerijen en maak het voedsel op die manier volledig naar wens. Met een sous vide apparaat heb je simpelweg onwijs veel mogelijkheden, aangezien je ook allerlei soorten voedingsmiddelen in het apparaat kunt garen!