Etiquette

Waar moet je op letten bij het dekken van een tafel?

Waar Moet Je Op Letten Bij Het Dekken Van Een Tafel?

Het opdekken van een tafel is een vak apart. Je moet het bestek, het servies en alle attributen namelijk op de juiste manier neerleggen. Althans; dat is het geval als je de etiquette graag op wilt volgen. Door het bestek op de juiste manier neer te leggen, verhoog je in ieder geval het eetplezier van je tafelgasten. We kunnen je dan ook van harte aanraden om voldoende tijd te besteden aan het opdekken van de tafel. Maar, waar moet je nou op letten? In dit artikel vind je enkele handige aandachtspunten.

Zorg voor het juiste bestek

Wat voor maaltijd staat er op het programma? Pas het bestek specifiek op deze maaltijd af. Zo bestaan er bijvoorbeeld speciale messen om vis en vlees mee te eten. Ook als je soep gaat eten, heb je behoefte aan een juiste lepel. Zorg er daarnaast voor dat het bestek in de juiste volgorde ligt. Je houdt hierbij altijd de volgorde van de gangen aan en begint aan de buitenkant. Aan de buitenkant leg je dus het bestek neer dat je bij het voorgerecht nodig hebt.

Zorg voor de juiste glazen

Wat drinken jouw tafelgasten tijdens een gezellig diner? Kiezen ze voor een watertje, een biertje of een wijntje? Al deze dranken smaken het lekkerste in de speciale glazen. Voor wijn heb je wijnglazen nodig en voor bier heb je bierglazen nodig. Dit is niet al te lastig, maar je moet hier dus wel goed rekening mee houden.

Het opdienen van het eten

Hoe ga je het eten opdienen? Als je dit op een originele manier wilt doen, kan je naar een etagère kijken. Je kunt echter ook gebruik maken van schalen, kommen en/of serveerplanken. Met het juiste servies is het voor jouw gasten in ieder geval makkelijk en aangenaam om het gewenste eten te pakken.