Horeca

4x voorbeelden van apparaten die essentieel zijn voor een horecabedrijf

essentiele horeca apparaten

Veel kookliefhebbers dromen ervan om een eigen restaurant te hebben. Als jij een van deze mensen bent, is het tijd om werk te maken van deze droom. Voordat jij een eigen restaurant kunt openen, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Er zijn veel aspecten van een restaurant waar jij je in moet verdiepen. Denk bijvoorbeeld aan de apparatuur die je in het restaurant gaat gebruiken. Hier vind je enkele voorbeelden van apparaten die essentieel zijn voor een horecabedrijf.

Een goede koelcel is onmisbaar

Het is voor iedere horecaonderneming belangrijk om over een goede koelcel te beschikken. Dat komt doordat je de meeste producten die in een restaurant worden gebruikt, gekoeld moet bewaren. Een normale koelkast is logischerwijs veel te klein voor alle producten die een restaurant nodig heeft. Daarom is het niet gek dat veel horeca ondernemers ervoor kiezen om een koelcel op maat te laten aanleggen. Dit vergt een flinke investering, maar op de lange termijn heb je hier zeker profijt van. Er is dan altijd genoeg koelruimte en alle gekoelde producten blijven vers.

Met een industriële vaatwasser maak je sneller meters

Niet alle apparaten die je nodig hebt zijn er om het eten klaar te maken. Het is bijvoorbeeld ook belangrijk dat al het serviesgoed dat door je gasten is gebruikt weer schoon wordt. Hiervoor heb je een industriële vaatwasser nodig. Het verschil tussen een industriële vaatwasser en de vaatwasser die jij thuis gebruikt, is het formaat van het apparaat en de snelheid van het wassen. Een industriële vaatwasser is ontwikkeld om grote hoeveelheden servies zo snel mogelijk af te wassen, ideaal voor in een restaurant dus.

Een horeca friteuse mag niet ontbreken

De meeste restaurants hebben verschillende gefrituurde lekkernijen op het menu staan. Of het hier nu gaat om friet als bijgerecht of inktvisringen als voorgerecht, het is belangrijk dat je over een goede friteuse beschikt om het klaar te maken. Daarom is een horeca friteuse voor de meeste restaurants onmisbaar.

Een goed horeca fornuis werkt fijner

Het klinkt misschien als een open deur, maar je hebt ook een goed fornuis nodig als je een eigen restaurant wilt beginnen. Dit lijkt erg vanzelfsprekend, maar het uitkiezen van een geschikt horeca fornuis is minder makkelijk dan het op het eerste gezicht lijkt. Er kunnen veel onderlinge verschillen bestaan tussen fornuizen, waardoor je goed moet weten waar je naar op zoek bent. Hierbij kun je bijvoorbeeld letten op het aantal pitten dat het fornuis heeft. Je moet er zeker van zijn dat dit er genoeg zijn, want anders kan het personeel in de keuken haar werk niet goed doen.