Voor het bereiden van een heerlijke maaltijd heb je de keus uit eindeloos veel keukenapparaten. Met dank aan de technologische ontwikkelingen zijn er meer en meer apparaten op de markt gekomen. Dankzij deze apparaten is een ieder in staat om heerlijke gerechten te bereiden, maar daarbij is het wel belangrijk om de juiste keuzes te maken. Je moet namelijk wel altijd de juiste apparatuur gebruiken voor het bereiden van heerlijke maaltijden.
Daarnaast kan het ook leuk zijn om te variëren tussen apparaten, aangezien alle apparaten een unieke smaak met zich mee brengen. Dat is ook absoluut het geval bij een Chinese hot pot. Dit unieke keukenapparaat is gebaseerd op de traditionele Chinese keuken en brengt zodoende een unieke smaak met zich mee. Wil je graag meer weten over een Chinese hot pot? Wij hebben alle relevante informatie in dit artikel voor jou op een rijtje gezet.
Een Chinese hot pot
Een Chinese hot pot is een apparaat waarmee het mogelijk is om op een traditionele Chinese manier te koken. Dit apparaat is in principe een grote pan die je vult met hete bouillon. Je kunt deze pan vervolgens op de tafel neerzetten en rondom de pan allerlei schaaltjes met lekkere ingrediënten. Denk hierbij aan vlees, groenten en noedels. Vervolgens kan iedereen aan de tafel plaatsnemen en deze ingrediënten zelf gaan bakken in de pan met hete bouillon.
Deze pan met hete bouillon zorgt ervoor dat het eten een unieke smaak krijgt. Door de manier waarop je van dit keukenapparaat gebruikt maakt, wordt een Chinese hot pot ook wel eens Chinese fonduepan genoemd.
Is een Chinese hot pot aan te raden?
Klinkt bovenstaand verhaal als muziek in de oren bij jou? Wij kunnen de aanschaf van een Chinese hot pot zeker aan raden, maar je moet wel met enkele zaken rekening houden. Zo is het onwijs belangrijk dat je de juiste bouillon gebruikt en dat de pan kokend heet moet blijven. Je hebt daar meerdere mogelijkheden voor:
- Je kunt een (fondue) pan op een kookplaat zetten
- Je kunt een elektrische wok gebruiken
In beide gevallen moet je dus een blijvende en krachtige warmtevoorziening hebben.
Welke gerechten kan je in een Chinese hot pot koken?
Je bent nu ongetwijfeld wel benieuwd welke gerechten je zoal klaar kunt maken. Nou, in de basis kan je noedels, groenten, vlees en visgerechten klaarmaken in de pan met bouillon:
- Rundvlees
- Lamsvlees
- Tofu
- Inktvis
- Noedels
- Wantan
- Shui kao
- Visballetjes
- Varkensballetjes
- Rundvleesballetjes
Bij de 5 laatst genoemde gerechten is het koken overigens heel simpel. Op het moment dat deze gerechten gaar zijn, komen ze vanzelf naar de bovenkant van de pan drijven. Je kunt de gerechten vervolgens makkelijk uit de pan halen; eet smakelijk!
Zoals je in bovenstaand lijstje ziet, kan je zowel Nederlandse als Chinese gerechten klaarmaken met een Chinese hot pot. Probeer daarom verschillende gerechten uit en geniet met volle teugen van deze heerlijke Chinese fonduepan!