In de afgelopen jaren zijn we met z’n allen een stuk bewuster gaan leven. We letten tegenwoordig goed op ons voedingspatroon en willen graag gezond en gevarieerd eten. Wat heb je nodig om gezond en gevarieerd te kunnen eten? Onder meer behoorlijk wat verschillende recepten en een juiste kookplaat. Maar, wat is nou een juiste kookplaat? Dat is volledig afhankelijk van jouw wensen.
In de kookplatenwereld kunnen we twee verschillende technieken onderscheiden: inductie of keramisch. Naar welk van deze technieken gaat jouw voorkeur uit? Om je hier een handje bij te helpen, hebben we per soort de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet. Neem dit artikel op je gemakje door, bepaal welke kookplaat jouw voorkeur geniet en schaf de gewenste kookplaat direct via kookstore.nl aan!
Inductie kookplaat
Een inductie kookplaat is een relatief nieuwe techniek; deze techniek is echter in korte tijd onwijs populair geworden. Dat is uiteraard niet zonder reden. Nee, één van de belangrijkste voordelen van een inductie kookplaat is het feit dat de kookplaat zelf niet warm wordt. Het enige dat warm wordt, is de pan die je op de kookplaat zet. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat je je vinger per ongeluk aan de kookplaat brandt; de kookplaat is immers niet warm.
Voor huishoudens met (jonge) kinderen is een inductie kookplaat dan ook zeker aan te raden. Deze techniek brengt een hoge mate van veiligheid met zich mee en dat is wenselijk als je (jonge) kinderen in huis rond hebt lopen/rennen.
Daarnaast is een inductie kookplaat ook energiezuinig. De kookplaat is in staat om de pan op een efficiënte manier te verwarmen. Bovendien is er bij een inductie kookplaat weinig tot geen last van warmteverlies, aangezien alle warmte rechtstreeks naar de pan geleid wordt.
Keramische kookplaat
Een keramische kookplaat is eigenlijk een iets ‘ouderwetsere’ variant een kookplaat. We moeten dan ook eerlijk toegeven dat deze kookplaat een stuk minder populair geworden is door de komst van de inductie kookplaat.
Deze variant heeft echter één belangrijk voordeel ten opzichte van een inductie kookplaat: voor een keramische kookplaat heb je geen speciale pannen nodig. Je kunt elke willekeurige pan gebruiken op een keramische kookplaat.
Daarnaast is het ook een voordeel dat een keramische kookplaat makkelijk schoon te maken. Een dergelijke kookplaat is namelijk volledig vlak, zodat je ‘m makkelijk met een doekje of sponsje af kunt nemen.
Tot slot is het algemeen bekend dat een keramische kookplaat een lange levensduur heeft. Als je jarenlang van een hoogwaardige kookplaat wilt genieten, is de keus voor een keramische kookplaat zeker voor de hand liggend.
Waar gaat jouw keuze naar uit?
Welke kookplaat spreekt jou meer? Gaat je voorkeur uit naar de nieuwe techniek van de inductie kookplaat? Of spreken de voordelen van een keramische kookplaat je meer aan? Beide kookplaten zijn in ieder geval in grote getalen in onze webshop aanwezig; bekijk ons assortiment en sla direct je slag!