Koken

X tips om een heerlijke kiprollade te maken

Kiprollade Braden In Pan

Op meerdere momenten in het jaar is het heerlijk om je eens uit te sloven in de keuken. Denk hierbij aan kerst, aan de verjaardag van je partner of aan de momenten waarop vrienden/familie bij je komen eten. Je wilt hen uiteraard van een heerlijke maaltijd voorzien. Kan je nog wel wat inspiratie op doen voor heerlijke gerechten? Dan hebben wij alvast één tip voor je; kijk eens naar een kiprollade.

Een stukje kip valt bij onwijs veel Nederlanders in de smaak. Het vlees heeft een zeer kenmerkende smaak en kan bovendien op meerdere manieren bereid worden. Hierdoor is het mogelijk om nog nét iets meer of een nét iets andere smaak aan de kiprollade mee te geven. Dat is ook het geval bij een kiprollade. Een kiprollade lijkt enigszins op een ‘normaal’ stukje kip, maar heeft een unieke smaak. Over het algemeen is kiprollade ook geen maaltijd die je op een doordeweekse dag eet. Mocht je vrienden of familie over de vloer krijgen, is het daarom een uiterst leuk gerecht om mee uit te pakken.

In dit artikel geven je graag enkele tips voor het maken van een heerlijke kiprollade. Dit betreffen onder meer tips over de bereidingswijze, over kruiden die je kunt gebruiken en over passende bijgerechten. Wil je graag jouw familie, vrienden of andere eters volledig verrassen? Neem de tips uit dit artikel goed in je op en ga aan de slag met het bereiden van een heerlijke kiprollade.

Bakken of braden? Kies voor braden

Als je een kiprollade gaat bereiden, heb je eigenlijk de keus tussen twee bereidingsmogelijkheden. Je kunt de kiprollade bakken of je kunt de kiprollade braden. Een andere mogelijkheid is overigens om de kiprollade in de oven te doen, maar dat geniet onze voorkeur zeker niet. Nee, onze voorkeur is om een kiprollade te braden in de pan. Met een juiste braadpan kan je een heerlijke smaak aan de kiprollade mee geven.

In onze ogen wordt de rollade lekkerder als je deze braadt in plaats van bakt. Hoe je het beste een kiprollade kunt braden in de pan? Volg daarvoor onderstaand stappenplan:

Stap 1: haal de kiprollade uit de verpakking en laat deze ongeveer 1 uur acclimatiseren. Dep vervolgens het vlees droog en voeg wat peper en zout aan het vlees toe.

Stap 2: smelt nu een klein beetje boter in een braadpan op matig vuur. Leg de rollade in de pan en draai deze enkele keren op alle zijden. Is het vlees aan alle kanten lichtbruin? Draai dan het vuur laag en laat de rollade ongeveer 35 tot 60 gaar minuten braden. Leg hierbij de deksel schuin op de pan en houd het vlees regelmatig in de gaten.

Stap 3: haal het vlees uit de pan, stop het in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten. Breng vervolgens de rollade op smaak met peper en zout en je bent klaar. Eet smakelijk!

Heerlijke bijgerechten

Ga je een heerlijke kiprollade maken? Dan is het aan te raden om óók voor heerlijke bijgerechten te kiezen. Deze bijgerechten geven namelijk nog meer smaak aan de gehele maaltijd, waardoor je gasten optimaal kunnen genieten. Waar je zoal aan kunt denken? Aan heerlijke wok groente, aan heerlijk opgebakken aardappeltjes of aan aardappelgratin. Het leuke van een rollade is dat je qua bijgerechten alle kanten op kunt.

Het is bijvoorbeeld ook heerlijk om een kiprollade met brood te combineren. Het is zelfs mogelijk om de rollade óp het brood te leggen en daar een soort van sandwich van te maken.

Wat moet je vooral niet doen?

Als je een rollade in de pan gaat braden, moet je hem vooral niet té lang laten braden. In dat geval wordt de rollade droog en verliest deze zijn heerlijke smaak.

Verder is het aan te raden om een hoogwaardige pan te gebruiken. In ons assortiment kan je meerdere pannen vinden die geschikt zijn voor het braden van een kiprollade. Bekijk op je gemakje ons assortiment van braadpannen en schaf direct één van deze pannen aan. Daarmee zorg je voor een kiprollade die nog lekker is. Haal dus een juiste braadpan in huis en volg bovenstaande tips op. Veel succes en eet smakelijk!