Materialen

Van welke materialen worden pannen gemaakt?

Van Welke Materialen Worden Pannen Gemaakt?

Als je tijdens het koken een pan gebruikt, denk je hoogstwaarschijnlijk niet aan het materiaal van de pan. Bij het aanschaffen van een pan is het materiaal echter wel één van de meest belangrijke factoren. In dit artikel willen we dan ook graag bespreken van welke materialen een pan zoal gemaakt kan worden.

Aardewerk

Sommige merken kiezen er bewust voor om pannen van aardewerk te maken. Deze materiaalsoort brengt enkele specifieke voordelen met zich mee. Onder andere een tajine wordt veelvuldig van aardewerk vervaardigd. Een pan van aardewerk kan hoge temperaturen aan en is bijzonder sterk, waardoor je van een lange levensduur kunt genieten.

Aluminium

Een aluminium pan heeft enkele specifieke voordelen. Dat heeft met name met het gewicht van aluminium te maken. Van nature is aluminium behoorlijk licht, waardoor een aluminium pan ook bijzonder licht is. Daarnaast zorgt dit materiaal voor een prima warmtegeleiding.

Gietijzer

Gietijzeren pannen kom je meer en meer tegen. Het materiaal heeft een lange levensduur en is perfect in staat om de temperatuur te verdelen. In de gehele pan krijgt het eten daardoor dezelfde temperatuur. Dat komt de smaak van jouw gerecht alleen maar ten goede.

Koper

Een koperen pan is makkelijk schoon te maken én is geschikt voor elke warmtebron. Niet elk fornuis is namelijk hetzelfde. Een pan van koper kan je echter op zowel een keramisch als op een gasfornuis gebruiken. Ideaal dus.

RVS

Met een RVS pan kan je zowel vis als vlees perfect bereiden. Een belangrijk voordeel is tevens het unieke design van een roestvrijstalen pan. Mede hierom kiezen sommige mensen júist voor een RVS pan.

Staal

Tot slot kan je ook nog voor een stalen pan kiezen. Staal heeft een prima warmtegeleiding en –verdeling en is makkelijk schoon te maken. De keus om voor een stalen pan te gaan, is dan ook voor de hand liggend.